Unter den Linden: Cel mai cunoscut bulevard al Berlinului

De fiecare dată când vizităm Berlinul ne rezervăm ceva timp pentru a ne bucura de o plimbare pe celebrul bulevard Unter den Linden (Pe sub tei). Bulevardul leagă două monumente de referință ale orașului: Poarta Brandenburg și Podul Schlossbrücke. O serie de capodopere arhitecturale sunt situate între cele două monumente. Din loc în loc oricine poate observa urși de toate formele si culorile.

img_4584

Ne-am plimbat pe bulevard în diferite momente ale anului. Primăvara și toamna sunt cele mai plăcute momente când se pot admira verdele răcoritor și paleta autentic colorată a toamnei. Decembrie ar putea fi, de asemenea, o alegere bună cum bulevardul își pune straie de Crăciun și lumini multicolore. Nenumărate târguri de Crăciun înveselesc locuitorii și turiștii.

trasura_si_cai

Oricine se poate bucura de un tur al Berlinului într-o trăsură care pleacă de la Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg e de fiecare dată când o vedem mereu mai vie, străjuind inima Berlinului, aproape de fosta frontieră între cele două lumi. Poarta deschide calea către bulevardul Unter den Linden și este un simbol al trecutului dar și al viitorului.

img_4548_giant_christmas_tree

Poarta Brandenburg a fost și este martora momentelor cheie istorice ce s-au petrecut nu doar în Germania, ci și în întreaga Europă. Fiind un punct de referință între Vest și Est monumentul simbolizează, de asemenea, speranța pentru o viață în armonie și pace, într-o Europă unită.

Memorialul Neue Wache

Memorialul Neue Wache sau Casa gărzii a adăpostit diferite servicii și evenimente de-a lungul istoriei. Monumentul este situat în fostul Berlin de Est.

img_4577

Memorialul a fost construit la începutul secolului al XIX-lea pentru a onora pe cei care au murit în timpul războaielor contra lui Napoleon. Timp de aproximativ un secol clădirea a găzduit Garda Regală. Înainte de perioada sovietică clădirea a onorat victimele Primului Război Mondial. Din 1960 până la unificarea Germaniei monumentul a păstrat vie memoria victimelor fascismului.

img_4554

Urme ale fostului Zid al Berlinului

Dupa reunificarea Germaniei monumentul a primit numele de “Memorialul Republicii Federale Germania pentru victimele de război.”

Monumentul lui Frederic cel Mare

Acest monument este o statuie impresionantă din bronz reprezentând pe Frederic al II-lea al Prusiei. Statuia a fost creată în anul 1851 și a fost mutată de est-germani de câteva ori. Mai târziu și-a redobândit locul inițial, după reunificarea Germaniei.

img_4574

Ceea ce este interesant de remarcat este faptul că la ultima restaurare din 2006 statuia a fost acoperită cu un strat special de ceară pentru a o proteja împotriva tentațiilor de a o decora cu artă graffiti.

Domul din Berlin

Berliner Dom este cea mai mare biserică protestantă din Germania. În timpul celui de-al doilea război mondial catedrala a fost grav avariată. Munca de restaurare a fost începută de est-germani și s-a finalizat în 1993.

img_4585

Catedrala, după cum arată astăzi, a fost finalizată în 1905, după mai multe proiecte care au extins structura inițială, o lucrare realizată începând cu secolul al XV-lea. De-a lungul secolelor Catedrala a suferit mai multe lucrări de extindere, de la un corp de clădire construit în 1451, la patru corpuri, realizate între 1750 și 1905.

Stilul arhitectural al Catedralei din Berlin s-a schimbat în timp, de la renaștere, până în 1538, trecând apoi prin gotic, baroc și neoclasic, ca să rămână până astăzi o constructie neo-renascentistă, asa cum o vedem în zilele noastre.

Biserica Sf. Maria & Fernsehturm

Biserica Sf. Maria (Marienkirche) este situată în apropiere de Alexanderplatz, nu chiar pe Unter den Linden, dar foarte vizibilă de pe bulevard, împreună cu Turnul televiziunii (Fernsehturm).

img_4598towers

Cele două clădiri au fost martorele istoriei și modul în care sunt prezentate în această imagine sugerează un dialog între timpurile moderne și cele vechi, chiar la dreapta bulevardului Unter den Linden.

Alte articole despre Berlin și atractiile sale

Târgurile de Crăciun ale Berlinului

Biserica memorială Kaiser Wilhelm din Berlin, o punte symbol

Berlinul şi ursul, mascota sa

Advertisements
This entry was posted in Culture, Cultures and communication, Photo-gallery, Travelling and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s