Târgurile de Crăciun ale Berlinului

În acest an, orașul Berlin organizează aproximativ 60 de târguri de Crăciun. Numărul impresionant de evenimente de acest gen demonstrează o tradiție culturală îndelungată în Germania.

Mulți încearcă să stabilească un clasament al acestor târguri, pe baza unor criterii care diferă de la o persoană la alta. Eu cred că fiecare dintre târguri are magia și frumusețea lui, așadar ar fi nedrept să le clasificăm pentru a evalua eforturile berlinezilor. Un rating de obicei se face pe baza preferințelor și gusturilor personale.

img_4623best

În timp ce vizitam Berlinul, am reușit să vedem două dintre târgurile sale de Crăciun. Este vorba de cel din Alexanderplatz, în Berlinul de Est și de cel de lângă Biserica Memorială Kaiser Wilhelm, în Berlinul de Vest.

Contrastele dintre cele două părți ale Berlinului sunt încă vizibile și perceptibile astăzi. Aceste contraste nu se simt vizitând cele două târguri. La urma urmei, Crăciunul este universal în lumea creștină …

Târgul de Crăciun din Alexanderplatz

Nu departe de Gara Centrală a Berlinului (Berlin Hauptbahnhof) se poate descoperi cu ușurință târgul de Crăciun din apropiere. Căsuțe mici din lemn înconjoară un patinoar în miniatură.

Există o mulțime de preparate culinare tradiționale de Crăciun: cârnați, Glühwein (vin fiert), o mare varietate de turtă dulce, castane coapte, decoratiuni de Crăciun și multe, multe altele.

Ne-am oprit pentru un moment pentru a vedea oamenii patinând. Am gustat, de asemenea, niște cârnați tradiționali, care au mers perfect cu vinul fiert într-un moment când frigul ne biciuia fețele.

Târgul de Crăciun de la Biserica memorială Kaiser Wilhelm

Aceast târg este ca o centură în jurul Bisericii memoriale Kaiser Wilhelm, situată în Berlinul de Vest, în Breitscheidplatz, între Kurfürstendamm și Zoologischer Garten.

Aceleași căsuțe din lemn oferă o mare varietate de produse artizanale, decoratiuni de Crăciun, haine, jucării și produse alimentare tradiționale: celebrul cârnat de Turingia, gofre dulci, fructe confiate, nuci. Fiecare dintre aceste alimente merge bine cu vinul fiert!

Advertisements
This entry was posted in Culture, Cultures and communication, Photo-gallery and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s