Covorul de flori din Bruxelles: Sărbătorind cultura niponă

Covorul de flori din Grand Place din Bruxelles împlinește 20 de ani! Belgienii susțin că ei produc aproximativ 60 de milioane de begonii in fiecare an, astfel încât un astfel de covor n-ar putea fi confecționat decât din begonii. Florile provin mai ales din regiunea Gent, un oraș belgian celebru, situat în Flandra.

IMG_4426

Tema covorului din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani a prieteniei belgo-japoneze. Prin urmare, modele și culorile covorului sunt inspirate din cultura și tradiția japoneză.

IMG_4376

Covorul ilustrează, printre altele, simboluri culturale tradiționale, cum ar fi talismane, păsări, vântul, luna, pinul, bambusul și celebrele flori de cireș.

Pregătirea un covor de flori este un proiect de durată. Doi ani sunt necesari pentru a gândi proiectul și a realiza macheta sa. Evenimentul are loc la fiecare doi ani iar covorul fiecărei ediții este întotdeauna diferit. Dimensiunile covorului sunt impresionante: 75 m lungime cu 24 m lățime. Suprafața sa de anul acesta este de 1.800 metri pătrați. Covorul din acest an este compus din aproximativ 600.000 de begonii și dalii.

Articole pe aceeași temă

Covorul magic din Grand-Place, Bruxelles (engleză, 2014)

Cum se confecționează covorul de begonii din Grand Place, Bruxelles (engleză, 2014)

O călătorie către o minune a lumii contemporane: Covorul de flori din Grand-Place, Bruxelles (engleză, 2014, cu fotografii din edițiile anterioare ale evenimentului)

Advertisements
This entry was posted in Culture, Cultures and communication, Photo-gallery, Travelling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s