Comorile grădinii Vanderhulst din Sint-Pieters-Leeuw, Belgia

Ïn sfârșit un week-end veritabil, de vară, la Bruxelles! Ne bucurăm că vara a sosit și pe la noi, chiar dacă e început de iulie deja.

Am vizitat niște prieteni în Sint-Pieters-Leeuw, un orășel în apropiere de Bruxelles, în Flandra. Aici l-am întâlnit și pe Charly Vanderhulst, vecinul prietenilor noștri. Auzizem despre marea lui pasiune, grădinăritul. Deplasarea noastră la Sint-Pieters-Leeuw a fost momentul potrivit pentru a-i vedea grădina.

Un fost mecanic și fost campion de ciclism, Charly s-a îndrăgostit de plante, încă din tinerețe. Ïntreaga viață apoi și-a dedicat-o grădinăritului.

Grădina lui Charly este fermecătoare. Proporția armonioasă a formelor și a elementelor compoziționale dau un chip nou grădinii în fiecare anotimp. În primăvară se pot admira lalele, împreună cu narcise și zambile. In luna iulie se pot admira soiuri celebre de trandafiri, diferite variante de fuchsia, petunii multicolore și multe altele.

În mijlocul grădinii există o fântână. Fântâna este meșteșugită dintr-o singură bucată de piatră albastră. Un mic iaz adăpostește o colecție impresionantă de pești exotici. Și chiar în mijlocul iazului sunt nuferi, pe punctul de a înflori.

Charly cunoaște pe de rost toate denumirile latine ale plantelor. El a fost încântat să ne împărtășească din particularitățile lor: care dintre ele are nevoie de mai multă apă, pe care soluri pot crește mai bine și multe alte detalii.

Am învățat multe de la Charly. Vizita aceasta, pentru un moment, mi-a purtat pașii în timp către anii pe când grădinăream în satul meu natal.

 

Advertisements
This entry was posted in Miscellaneous, Photo-gallery, Travelling and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s