Castelul Eltz: O atracție turistică unică

Am auzit multe lucruri frumoase despre Castelul Eltz (Burg Eltz în limba germană) și am reușit să-l vizităm recent. Locația castelului este uluitoare! O clădire impresionantă deținută de aceeași familie încă de la construirea sa, acum 850 de ani.

Clădit pe Valea Moselle, castelul a supraviețuit neatins de războaie și de către alte incidente majore. Este bine ascuns de ochii lumii și acest lucru ar putea explica faptul că acest cadru natural l-a protejat foarte bine în timp.

Un alt factor care a contribuit la păstrarea castelului de-a lungul secolelor, a constat în abilitățile familiei de a rămâne bine conectată politic și de a menține influența sa în zonă .

Vizitarea Castelului este o experiență plăcută. Fiecare cameră cu mobilier autentic și alte elemente decorative ne-au dat impresia unei călătorii scurte înspre Evul Mediu, pentru doar câteva ore.

Un ghid bine informat ne-a spus povestea fiecărei camere și a răspuns la toate întrebările noastre despre orice piesă de mobilier sau despre operele de artă din patrimoniul castelului.

De-a lungul secolelor, locuitorii castelului au avut standarde ridicate de viață. De exemplu, toaletele funcționau cu apa de ploaie ce era colectată de pe acoperiș. Căminele cu vetre impresionante au fost inteligent proiectate pentru a păstra căldura în încăperi cât mai mult cu putință.

Alte amănunte demne de considerat: ferestrele au fost create din părți mici circulare de sticlă, înconjurate de fier fin, conform tehnologiei timpului.

În fața ferestrelor se găsesc lavițe care permiteau oamenilor să evite lumina lumânărilor si să se bucure de lumina zilei, cât mai mult posibil.

Câteva piese de patrimoniu de o frumusețe uluitoare ne-au atras atenția: “Madonna” de Lucas Cranach cel Bătrân, bucătăria Rodendorf, Sala Rübenach si Sala de Jos.

Fotografierea nu este permisă în interiorul Castelului. Castelul cu toate detaliile sale este descris pe larg pe website-ul acestuia.

Castelul adăpostește o impresionantă colecție de arme, armuri, căști de protecție, flinte și arme orientale, pentru a menționa doar câteva dintre exponate.

Sala Mare a castelului era camera de consiliu al familiei. Două particularități interesante: pe un perete există o mască ilustrând un prost. Prezența maștii indică faptul că oamenii puteau să-și permită să spună tot ce vroiau, fără a fi pedepsiți. Pe peretele opus există un trandafir care simbolizează tăcerea. Trandafirul sugerează că tot ce se discuta în cameră nu putea fi spus în afara ei.

Trezoreria castelului adăpostește o colecție impresionanta de aproape 500 de exponate, inclusiv bijuterii, realizate din aur, argint, fildeș, sticlă și porțelan.

Castelul Eltz rămâne cu siguranță un loc de referință pe lista călătorilor pasionați de istorie și cultură.

Advertisements
This entry was posted in Culture, Cultures and communication, Travelling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s