Durbuy, cel mai mic oraș al lumii

Belgienii susțin că Durbuy este cel mai mic oraș din lume. Potrivit istoricilor, comunitatea a primit statutul de “oraș” în Evul Mediu și acest titlu a supraviețuit din acele timpuri până în prezent.

Orașul are un aspect medieval. Majoritatea locuințelor sunt făcute din piatră. Se observă ușor că localnicii reușesc să mențină caracteristicile medievale, captivante, cu străzi mici și înguste și case miniaturale.

Durbuy este situat în provincia Luxemburg, în Valonia, regiunea francofonă a Belgiei, pe malul râului Ourthe. Ourthe este unul din râurile importante din Ardeni, care se varsă în Meuse.

2016_04_02_Durbuy_Petru 086

Stânca Homalius ” sau Roche à la Falize este o formatiune stâncoasă apărută cu peste 300 de milioane de ani în urmă. Roca este în formă de U. Värful stâncii este cel mai înalt punct al orașului Durbuy.

O plimbare pe străzile vechi ne-a permis să admirăm caracteristicile culturale locale și un peisaj unic ce înconjoară inima orașului. Totul se trezește la viață, puțin câte puțin, după o iarnă lungă, gri și umedă. Mici restaurante cu mâncare excelentă atrag un număr impresionant de vizitatori în fiecare an.

2016_04_02_Durbuy_Castle 004.JPG

Castelul Durbuy

Castelul Durbuy nu este deschis publicului, fiind reședința privată a contelui Jean -Michel Ursel, care locuiește acolo. Ïn timpul celui de-al doilea război mondial, castelul a servit ca spital pentru eliberatorii americani.

Un număr impresionant de statui cocoși se găsesc în Durbuy. Cocoșul este emblema regiunii Valonia din Belgia, încă din 1913. Drapelul valon are un cocoș roșu pe un fond galben. Valonii sunt mândri de simbolul lor.

Advertisements
This entry was posted in Culture, Cultures and communication, Travelling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s