Ilustrate din sudul Franței: Piața de flori din Nisa

La doi pași de Promenade des Anglais, există o piată faimoasă, despre care se spune că a apărut odată cu orașul vechi al Nisei. Se numește “Marché aux Fleurs” și se găsește chiar la intrarea în zona orașului vechi.

La origini piața aceasta era locul central unde se vindeau flori. Astăzi piața este locul unde se adună nu numai florari, dar și artizani din regiune. Ei vând flori, legume, plante aromatice, săpun, lavandă și produse derivate. Piața este deschisă de șase ori pe săptămână.

Piața devine o sărbătoare a culorilor și aromelor sudului. Împreună cu lumina difuză, briza mării și strălucirea soarelui totul se transformă într-o bucurie de a privi, a înțelege tradițiile și oamenii locului. Este bucuria unei vacanțe reușite.

Ύn timpul vizitei orice trecător poate mânca preparate tradiționale. Ele sunt servite în restaurante situate pe cele două părti ale străzii: pește proaspăt, pâine de toate culorile și gusturile, renumitele brânzeturi ale sudului și multe altele. Se pot bea vinuri tradiționale. Apa e servită în carafe și e întotdeauna gratuită. Este de la robinet, ceea ce înseamnă că apa curentă din zonă este potabilă.

Advertisements
This entry was posted in Culture, Travelling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s